Antallet af iværksættere er stigende i Danmark!

Der er igen vækst i antallet af iværksættere og nye start-up virksomheder i Danmark.

Efter et stort fald i registreringer af nye iværksætterfirmaer under finanskrisen, nærmer antallet af nye firma CVR registreringer sig igen niveauet fra perioden 2007-2008.

iværksættere er igen trendy

Mange danskere har igen fået mod på at fører deres forretningsidé ud i livet og dermed få “foden under eget bord” som virksomhedejer.
Men selvom om Danmark internationalt set har mange iværksættere, er det dog alt for få af disse virksomheder der formår at udvikle sig til rigtige vækstiværksættere, målt i forhold til sammenlignende lande, viser det seneste IVÆRKSÆTTERBAROMETER 2016 fra Center for vækstanalyse.
Den største bremse for de vækstambitiøse danske iværksættere er, ifølge analysen, den nødvendige fremskaffelse af kapital til videreudvikling af deres virksomheder og projekter, samt de danske beskatningsregler for virksomheder under vækst.

Den store beslutning

Trods disse negative faktorer for viderudvikling af en igangværende start-up virksomheder, viser tallene tydeligt, at initiativrige danskere igen har mod på at leve deres egen erhvervsdrøm ud i virkeligheden, selvom det kan betyde en usikker fremtid.

“Det er naturligvis en stor beslutning og udfordring for de fleste, at sige sit gode faste job op, for derefter at sige goddag til en ny usikker fremtid som selvstændig iværksætter. Men har man den rigtige idè og en realistisk forretningsplan – samt ikke mindst en god portion is i maven – er forudsætningerne for en ny erhvervsmæssig succes igen til stede”, udtaler Jonas Vendike fra webportalen STIFT ET IVS, der tilbyder hurtig online oprettelse af nye iværksætterselskaber (IVS) med CVR-nummer klar til drift inden for 48 timer, samt beslægtede ydelser som enhver iværksætter kan have behov for.

Hos STIFT ET IVS har de tydeligt mærket stigningen i stiftelse af nye IVS Selskaber indenfor alle brancher i det seneste år, uden at de dog ønsker at sætte tal på udviklingen af konkurrencemæssige grunde.

Find de rigtige erhvervslokaler til virksomheden

Find Virksomhedslokaler.dk
Findvirksomhedslokaler.dk

Trenden viser, at de fleste iværksættere helt naturligt starter deres virksomheder op under hjemmelige omgivelser, typisk i et arbejdsværelse, kælderrum eller en garage, alt efter hvilken type virksomhed det drejer sig om.
Mange iværksættere erfarer dog hurtigt, at det at drive en virksomhed fra hjemmet ikke altid er optimalt i forhold til beliggenhed, plads, logistik eller den sociale isolering et hjemmekontor kan betyde hvis man dagligt arbejder alene.
Selvom om et nyt passende virksomhedslokale betyder en meromkostning for firmaet, i form af lejeomkostninger med videre, kan det vise sig at være en god investering på længere sigt, alt taget med i betragtning.

Hos erhvervslokale-portalen Find virksomhedslokaler.dk finder du et stort udvalg af ledige erhvervslokaler indenfor alle brancher, samt kontorhoteller og coworking space til leje i hele Danmark.

Er du iværksætter og har du løst til at dele dine erfaringer her på siden, er du velkommen til at sende os din historie til vores redaktion her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *